Mats o mina

Mats o mina

Hönökakor – Lättbakat bröd

Hönökakor – Lättbakat bröd

Hönökakor är så gottoch sådär lagomtjocka. Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna
Halländsk grönkål

Halländsk grönkål

salt att smaka av med (skinkbuljongen är salt)Skölj, rensa och skär bort stjälkar. Hacka grovt. Lägg grönkålen i en gryta och tillsätt skinkspad (plus ev vatten om det är skinkspad från stekpåse)
Hej igen vardagsmaten!

Hej igen vardagsmaten!

Det togoss mindre än ett dygn innan vi var inne i ekorrhjulet med skolaochjobb igen. Det första vi åt när vi kom hem efter ett dygns resande var faktiskt korv med bröd till lunch
Bästa Foccacian

Bästa Foccacian

Blanda vitlök, oregano, tomaterocholiver med olivoljaoch tillsätt salt i sådan mängd att det smakar gott

Vildsvinsfärs med smak av curry

Skala och skiva moroten på snedden. Stek den med färsen i oljan i en stekpanna. Skala och riv vitlök och ingefära
Egen grillolja - grillmarinad

Egen grillolja - grillmarinad

Jättenkelt att blanda till egen marinad ochroligt att säga att man gjort den själv också. Tog vad jag hittade i kylskåpet och blev riktigt nöjd
Vårrullar med sötsur dipp

Vårrullar med sötsur dipp

Ingredienser Portioner. 4 Vårrullar 4 port ris, gärna jasminris 280 g böngroddar 1 rödlök ca 300 g morötter 75 g sockerärtor 2 tsk vitvinsvinäger 2 1/2 msk olja salt och peppar ca 400 g kycklingfärs 2 msk japansk soja 270 g filodeg bakplåtspapper 1 msk sesamfrön Sötsur dippsås 1 lime 1 dl hoisinsås 1/2 tsk sambal oelek 1 tsk japansk soja 1 msk sesamfrön Till servering 100 g råkostsallad Lägg till i inköpslistan
Tekakor

Tekakor

Tekakorsom innehåller havregrynsgröt, de blir saftiga ochgoda. Smält smöret i gröten, samt blanda i resten av vattnet, sirapen och saltet
Svarta Belugalinser med rödlök och vitlök

Svarta Belugalinser med rödlök och vitlök

Skala och hacka eller pressa vitlöken. Skala och hacka löken. Tillsätt linserna och rör om. Smaksätt linserna med salt, vitpeppar samt vinäger eller citron