Lägg lökbitarna i en burk med lock och häll över ättikslagen. Smaka upp med salt och vitpeppar och mixa till sist purén med stavmixern till en slät och fin puré (jag mixar i slutet för att minimera risken att purén blir som ”lim”)
Strö över hackad lök, gurka och rejält med koriander. Tillsätt en burk kikärtor när du steker blomkålen och servera med nykokt ris så har du en helvegansk måltid
4 Syradlök 1 liten rödlök 2 stora lime Burgare 500 g kycklingfärs salt och peppar 2 mjuka avokado 2 vitlöksklyftor 6 hamburgerbröd chipotle salsa (köp färdig eller gör egen) Lägg till i inköpslistan
Lägg lökbitarna i en burk med lock och häll över ättikslagen. Smaka upp med salt och vitpeppar och mixa till sist purén med stavmixern till en slät och fin puré (jag mixar i slutet för att minimera risken att purén blir som ”lim”)
När den dessutom delar tallrik med en ramslökkrämochsyrad blomkål så skulle man kunna tro att detta var bland det godaste vi lagat och avnjutit i vårt kök, men nja…
Värm en större panna med lite rapsolja lägg i potatisen och stek på medelvärme till potatisen nästan är mjuk, lägg i lökenoch svartkålen och låt det mjukna med potatisen
Blanda alla ingredienserna i en skål och smaka av med kryddorna. ½ hackad purjolök. 1 burk mager keso på 250 g. 400 g strimlad och hackad rökt skinka. 2 finhackade gula lökar
Strö över hackad lök, gurka och rejält med koriander. Tillsätt en burk kikärtor när du steker blomkålen och servera med nykokt ris så har du en helvegansk måltid
Jag följde receptet ur Allt om mat och vin så noga jag kunde, och resultatet blev toppen. Syradlök. Torskrygg 400gCitronsaft 2 msk / 1/2 citronVatten 3 dlSalt 2 mskPanko 0,5 dlParmesan 0,5 dlSmörSyradlökSchalottenlök 4 stÄppelcidervinäger 2 mskVatten 0,5 dlSojabönspuré Sojabönor 80-90 gVatten 1-2 mskKallpressade solrosolja 1-2 mskPressad citronSaltBräserade fänkålFänkål 1 litenTorrt vitt vin 1 dlSmörSaltGarneringForell/laxrom 50 g
Hacka lökochvitlök. Vill man skippa keson, så kan man tillsätta lite extra vätska och låta röda linser koka med i ratatouillen istället, för att höja proteinhalten på det sättet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.