Torskrygg eller hälleflundra. Lägg lökbitarna i en burk med lock och häll över ättikslagen. Smaka upp med salt och vitpeppar och mixa till sist purén med stavmixern till en slät och fin puré (jag mixar i slutet för att minimera risken att purén blir som ”lim”)
Jag följde receptet ur Allt om mat och vin så noga jag kunde, och resultatet blev toppen. Syradlök. Torskrygg 400gCitronsaft 2 msk / 1/2 citronVatten 3 dlSalt 2 mskPanko 0,5 dlParmesan 0,5 dlSmörSyradlökSchalottenlök 4 stÄppelcidervinäger 2 mskVatten 0,5 dlSojabönspuré Sojabönor 80-90 gVatten 1-2 mskKallpressade solrosolja 1-2 mskPressad citronSaltBräserade fänkålFänkål 1 litenTorrt vitt vin 1 dlSmörSaltGarneringForell/laxrom 50 g
Tillsätt ansjovisfiléerna och spadet och låt steka med lite hastigt. Vet att många är känsliga för ansjovis men t ex Slottsstek kryddas med ansjovis så gillar ni det kommer ni garanterat att gilla detta
Torskryggmed sparris, syrade tomater och vitvinssåsI helgen åt vi en otroligt god torskrygg tillsammans med kokt sparris, syrade tomater och vitvinssås
Servera köttfärslimpan med rotfrukter och Västerbottenssås. Pensla med lite olja runtom. Tillsätt lök, blandfärs, ägg, salt och peppar och rör ihop till en slät smet
4 Syradlök 1 liten rödlök 2 stora lime Burgare 500 g kycklingfärs salt och peppar 2 mjuka avokado 2 vitlöksklyftor 6 hamburgerbröd chipotle salsa (köp färdig eller gör egen) Lägg till i inköpslistan
Värm en större panna med lite rapsolja lägg i potatisen och stek på medelvärme till potatisen nästan är mjuk, lägg i lökenoch svartkålen och låt det mjukna med potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.