Torskrygg eller hälleflundra. Lägg lökbitarna i en burk med lock och häll över ättikslagen. Smaka upp med salt och vitpeppar och mixa till sist purén med stavmixern till en slät och fin puré (jag mixar i slutet för att minimera risken att purén blir som ”lim”)
Jag följde receptet ur Allt om mat och vin så noga jag kunde, och resultatet blev toppen. Syradlök. Torskrygg 400gCitronsaft 2 msk / 1/2 citronVatten 3 dlSalt 2 mskPanko 0,5 dlParmesan 0,5 dlSmörSyradlökSchalottenlök 4 stÄppelcidervinäger 2 mskVatten 0,5 dlSojabönspuré Sojabönor 80-90 gVatten 1-2 mskKallpressade solrosolja 1-2 mskPressad citronSaltBräserade fänkålFänkål 1 litenTorrt vitt vin 1 dlSmörSaltGarneringForell/laxrom 50 g
Tillsätt ansjovisfiléerna och spadet och låt steka med lite hastigt. Vet att många är känsliga för ansjovis men t ex Slottsstek kryddas med ansjovis så gillar ni det kommer ni garanterat att gilla detta
Torskryggmed sparris, syrade tomater och vitvinssåsI helgen åt vi en otroligt god torskrygg tillsammans med kokt sparris, syrade tomater och vitvinssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.