Torskrygg med västerbottensost, rödvin och syrad lök
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g torskrygg alt hälleflundra (150 g/person)
  • smör
  • färsk timjan
  • 3 röda steklökar
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 8 medelstora potatisar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5-2 dl vispgrädde
  • 200-250 g västerbottensost, riven
  • salt och vitpeppar, efter smak
  • 0,5-0,75 dl riven västerbottensost
  • 1 msk socker
  • 3,5-4 dl rött vin
  • 1 bananschalottenlök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, skalad och delad i två
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 tsk oxfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1,5 tsk Balsamico Modena IGP
  • ett par kvistar färsk timjan
  • 0,5 krm Arrowrot (pudra i och rör tills såsen tjocknar en aning)
  • 75 g smör
  • 600 g torskrygg alt hälleflundra (150 g/person) smör färsk timjan
  • Syrad röd steklök3 röda steklökar 0,5 dl ättika 1 dl socker 1,5 dl vatten
  • Västerbottenpuré8 medelstora potatisar 2 dl crème fraiche 1,5-2 dl vispgrädde 200-250 g västerbottensost, riven salt och vitpeppar, efter smak
  • Västerbottenschips0,5-0,75 dl riven västerbottensost
  • Beurre rouge - sås1 msk socker 3,5-4 dl rött vin 1 bananschalottenlök, hackad 1 klyfta vitlök, skalad och delad i två 0,5 dl vatten 1,5 tsk oxfond 1 msk balsamvinäger 1 tsk rödvinsvinäger 1,5 tsk Balsamico Modena IGP ett par kvistar färsk timjan 0,5 krm Arrowrot (pudra i och rör tills såsen tjocknar en aning) 75 g smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.