4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fräs paprikan, purjolökenoch chilin ordentligt i lite rapsolja, låt den bli mjuk och få lite färg. Slå på vattnet och creme fraichen, låt det koka upp och mixa såsen ordentligt med en handmixer
4 550 g falukorv 900 g fast potatis 1 gul lök 1 rödlök salt och vitpeppar 1 tsk timjan 1 l köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 lagerblad 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Sallad 1/2 cosmopolitansallad 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
4 900 g mjölig potatis 2 dl mjölk 1 msk smör salt och peppar 4 frukostkorvar 1 msk olja 1 grönt äpple 2 msk riven pepparrot 1 1/2 dl gräddfil salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 600 g falukorv 1 rött äpple 1 rödlök 2 dl riven ost 900 g mjölig potatis 2 dl mellanmjölk 3 msk smör eller margarin salt och peppar 4 msk färskriven pepparrot Till servering broccoli senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 ca 500 g kålrot 2 morötter ca 500 g potatis 5 dl vatten 3 msk konc kalvfond 5 kryddpepparkorn 2 kokta köttkorvar (à 300 g) 2 msk smör eller margarin ev salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tärna tomaten och blanda med gurkmixen. Blanda grädde och senap i en ugnsfast form. Skär en skåra längs med korvarna och fyll dem med tomat- och gurk-mixblandningen
Tillsätt mjölk i och vispa moset fluffigt, gärna med en ballongvisp. Potatismosmed rostad vitlök. Skala och finhacka vitlöken, och fräs den gyllene på medelvärme under omrörning i en kastrull med olja
Koka upp vatten med lite salt i och koka broccolin ett par minuter. Mjöl utvispat med grädde. Mät upp vetemjöl och häll på grädden och vispa ut till en jämn smet utan mjölklumpar
Tillsätt mjölk i och vispa moset fluffigt, gärna med en ballongvisp. Potatismosmed rostad vitlök. Skala och finhacka vitlöken, och fräs den gyllene på medelvärme under omrörning i en kastrull med olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.