Rostad pumpa och morot mednötteroch kapris- och russindressing. När grönsakerna svalnat till rumstemperatur häller du över lite av kapris- och russindressingen och vänder runt tillsammans med en del av makadamianötternaoch lite av örterna
Toppa gröten medrostadenötter, bär och skivad banan. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Servera korv och grönsaker från plåten medkrämig pasta. Korv med härlig yta och så broccolin som får en rostad fin och helt annorlunda smak än den kokta varianten
Polentan ska även den serveras direkt för att krämigheten ska behållas. Lägg gärna upp på fatet som på bilden medpolentan underst, sedan tomatsåsen och till sist de goda köttbullarna
Se där en krämigoch god sås på ett kick. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Tillsätt broccoli, vitlök och senap. rensa och dela svampen i mindre bitar. Salta och peppra. Vänd ner pastan i stekpannan, strö över timjan och servera
En krämigoch ganska mild ostsås som blandas med pasta, bacon, gul lök ochbroccoli. Hur skulle det kunna bli på något annat vis med tre sorters ost, OCH bacon
Det här borde funka även för små gäster vid matbordet - milt, krämigtoch gott. Det här är i alla fall en jättegod gratäng medbroccoli, en grönsak vi inte äter så ofta
Låt alltsammans puttra ihop på svag värme och under lock till en krämig gryta. Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Blanda allt tillsammans med dressingen. Koka broccolin mjuk och skär i mindre bitar eller strimla den. en halv kålrot3 morötter morötterett halvt litet huvud rödkålen halv påse broccolibuketter1 rödlök1-2 dl riven parmesanostdressing. 2 dl creme friache2 dl gräddfil1 msk majonnäs2 tsk grovkornig senap3 msk citronjuice2 vitlöksklyftor,pressade1 msk olivolja2 msk balsamvinäger1 tsk salt och nymalen pepparFinstrimla rödkålen och löken och riv morötter och kålrot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.