Vegetarisk

Vegetarisk

Brieostfyllda bifftomater.

Brieostfyllda bifftomater.

4 portioner. 4 bifftomater 2 msk franska örter, ta annat om du vill 1 msk olivolja 2 msk balsamvinäger 200 g brieost 4 msk pesto 1 rödlök, skivad oregano Ugn
Tinas surkåldolmar

Tinas surkåldolmar

Kryddbuljong till kokning1 gul lök, hackad 2 korvar, i skivor (stark, typ chorizo) 1,5 tsk malen koriander 1,5 tsk malen spiskummin 1,5 tsk torkad oregano 1 msk paprikapulver 0,5 msk malen kardemumma 1 msk olja 2 msk tomatpuré 5 dl vatten
Bönsallad med bacon och sesamfrön

Bönsallad med bacon och sesamfrön

400g gröna bönor (haricots verts). 1 knippe sparris. 150 sugarsnaps eller sockerärtor. 1 paket bacon. 1/2 röd lök
Morots- och halloumibiffar

Morots- och halloumibiffar

Biffar250 g morot 1 halloumiost, ca 200 g 2 ägg 0,75 dl ströbröd 1 krm chiliflakes salt svartpeppar, nymalen olivolja
Saffranscurry med butternutpumpa

Saffranscurry med butternutpumpa

Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 tomat 400 g skalad urkärnad butternutpumpa 3 msk neutral olja 2 msk riven färsk ingefära 1 dl hackad persilja 1 dl hackad koriander 1/2 tsk malen spiskummin 1/2 påse saffran (à 1/2 g) 2 1/2 dl kokosmjölk 1 1/2 dl vatten 1 msk kokossocker 1 1/2 tsk salt (gärna himalayasalt) 1 förp, kokta svarta bönor (à 380 g) ca 1/2 msk färskpressad limejuice 1/2 dl frysta eller färska granatäppelkärnor 1/2 dl rostade pumpakärnor Till servering ris limeklyftor färsk koriander Lägg till i inköpslistan

egen surkål

Hej vännen. Har du testat att göra din egen surkål ännu. Det är så gott. Än så länge finns det fin norsk kål att få tag på i varenda butik, så det är bara att köpa ett huvud och hacka loss
Grönsaksfrittata

Grönsaksfrittata

Ingredienser. 1 stZucchini1 stSötpotatis1 litenGul lökEn näveGrönkålEfter smakOraffinerat havssalt4 stÄggSmör/olja att steka i
Kronärtskocksröra till grillat

Kronärtskocksröra till grillat

Låt kronärtskockorna rinna av. Dela dem i bitar. Mixa kronärtskocka, pinjenötter, hackad vitlök, basilikablad, citronsaft, olja, parmesanost
Ricotta gör egen

Ricotta gör egen

1. Koka upp mjölk, grädde och salt tills det är 80 grader. 2. Häll i vinäger eller citron och rör om i cirka 2 minuter
Zenias örtomelett

Zenias örtomelett

ca 1 dl valnötter 6 ägg 0,5 tsk malen gurkmeja salt svartpeppar 2 msk vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 klyfta vitlök olja (till stekning)
Rostade pumpakärnor

Rostade pumpakärnor

Gör så här Börja med att gröpa ur kärnorna ur pumpan och lägg dom i ett durkslag. Skölj pumpakärnorna med vatten och rensa bort allt pumpakött Lägg kärnorna i en skål, tillsätt rikligt med ljummet vatten, 1 msk äppelcidervinäger och 1 tsk salt
Sötsur blomkålssallad

Sötsur blomkålssallad

1 litet blomkålshuvud. 1 liten rödlök, tunt skivad. 1 liten squash, skuren i tärningar. 1/2 gul paprika, tunt skivad