1500 g
rabarber 2 msk smör 2 msk strösocker 1,5 tsk kanel 0,5 dl skalad sötmandel 0,5 dl vetemjöl 0,75 dl strösocker 0,5 st vaniljstång 1 st lime, skalet 2,5 dl vispgrädde 2 st ekologiska ägg 2 st ekologiska äggulor 50 g mandelspån smör och strösocker till formen Mjuk vaniljglass till serveringSätt ugnen på 180 grader, varmluft. Skär rabarbern i bitar och stek dem i smör, socker och kanel. Mixa mandeln till pulver. Blanda den med vetemjöl, strösocker, urskrapad vaniljstång och rivet limeskal. Tillsätt vispgrädde och blanda. Rör i hela ägg och äggulor, vispa slätt. Smöra och sockra portionsformar eller en tvåliters ugnsfast form och häll i smeten. Strö över rabarber och mandelspån. Grädda små kakor i 20-25 minuter och stor kaka i 35-40 minuter tills clafoutin är gyllene och har stannat till. Leilas tips! Denna kaka kan serveras varm men jag tycker att den är godast rumstempererad med mjuk vaniljglass. Vill man variera smakerna går det utmärkt att göra den med olika färska bär också. Då behöver man inte steka dem först, det är bara att strö dem i smeten. Det är också gott att göra clafoutin med äpple, päron eller plommon. Då bör man steka på samma sätt som med rabarbern.
Åh den är så god, sådär lagom mastig, lite kladdig och enkel att baka. Detta recept är en favorit på bloggen, det är exakt samma recept som vaniljkakan HÄR
Slutresultatet är två olika recept ihopsatta till en kaffebrownie med Coca-Cola glasyr. Tag sedan jag provade att baka efter ett nytt recept, ska jag vara ärlig så är det nästan en månad sedan jag bakade något alls
De enda jag hjälpte till med var att riva och pressa citronen samt smälta smöret annars har hon smörat och bröat formen, knäckt ägg och gjort precis allt själv =) Undrar om man har enliten bakmästare här hemma
Jag måste ju erkänna att fransk potatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
En härligt franskt bakverk som gör din fika blir lyxigt. Jag funderar på att baka en Lussekatter som alla andra har bakat just nu men jag kommer inte fram till de hehe eftersom mitt hjärta är stoppa till den här Croissant
-Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petits choux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delen där de har influerats av Italien
Dagen till ära tänkte bjuda på enenkel och fantastiskt god chokladtårta med fransk smörkräm. Inget speciellt planerat för helgen så jag tar den som den kommer
Idag bakade jag enrabarber och jordgubbskaka som jag aldrig gjort förut. Skiva jordubbar och rabarber i fina tunna bitar och blanda dem med florsocker och vetemjöl
Blanda bovetemjöl och salt i en bunke. Vispa ner vatten med elvisp och därefter ägg. Täck bunken med plastfolie och låt den stå två timmar i rumstemperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.