Små Maränger

Små Maränger

Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

Vitvinspocherad torsk med fänkål och örtig färskostsås

Ingredienser Portioner. 4 800 g potatis 2 schalottenlökar 1/2 fänkål 1 morot 4 ryggfiléer av torsk (à 140 g, MSC- eller Kravmärkt) 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör 2 dl vitt vin 100 g färskost med vitlök och örter salt och peppar dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad på Mackan, 3 olika smaker 15 % rabatt Oatly 150 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färskost 25 % rabatt Arla 150-250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Rödspätta i riktigt god fiskgratäng!

Rödspätta i riktigt god fiskgratäng!

Idag har jag äntligen testat en fiskgratäng, som jag egentligen hade tänkt laga förra veckan. Riktigt god blev den så det var helt klart värt väntan
Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära

Bråttomlax med vitlök, lime och ingefära

Ingredienser Portioner. 4 4 portionsbitar lax (à 125 g) 1 vitlöksklyfta 1 msk finhackad färsk ingefära 1/2 tsk farinsocker 1 tsk salt 2 dl vispgrädde rivet skal av 1/2 lime färskpressad juice av 1/2 lime Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Gratinerad bakpotatis med rökt lax

Gratinerad bakpotatis med rökt lax

Borsta och skölj potatisarna. Picka hål i skalet med en provnål eller tandpetare. Baka dem på ett galler mitt i ugnen i ca 45 minuter
Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
Smarrig chokladpaj

Smarrig chokladpaj

Vad sägs om en smarrig chokladpaj till helgen. Denna efterrättspaj är både supergod och mäktig så se upp
Vit chokladmousse

Vit chokladmousse

Häll upp moussen i små glas. 2 dl Arla® vispgrädde. 1150 g vit choklad. 11 ägg. 11 dl Arla Köket Kesella® kvarg
Chokladmousse med muscovadosocker

Chokladmousse med muscovadosocker

Smält chokladen tillsammans med grädden. Låt svalna. Vispa äggvitor till ett fast skum och vispa sedan i muscovadosocker