Lemon Meringue-Kladdkaka. Så idag bakade jag en citronkladdkaka med vit choklad och mycket citronsmak och hade i lite frysta hallon för att få lite syra i kakan som sedan toppades med den söta marängkrämen
Sagt och gjort samlade jag på mig slattar av gammal våffel- och pannkakssmet i en burk i frysen tills jag hade ca 5 dl, sedan var det bara till att testa om det går att baka bröd på. Frukostbullar bakade på våffelsmet5 dl våffel-/pannkakssmet25 g jäst2 msk sirap1 tsk saltGrahamsmjölVetemjölSmula jästen i en bunkeVärm våffelsmeten under omrörning till fingervarmtBlanda smet, jäst, salt och sirap och rör tills allt har löst sigTillsätt vete- och grahamsmjöl tills det bildar en deg (ca 1/4 graham 3/4 vete är bra proportioner)Knåda i maskin eller för hand till en smidig degLåt jäsa i bunken ca 30 minSätt ugnen på 200°CKnåda degen smidig igen och dela den i 16 bitarBaka ut varje del till en rund bulle och lägg dem på plåt med bakplåtspapperLåt bullarna jäsa ca 30 minGrädda mitt i ugnen i ca 12-15 minFoto
Hallonen får stå för antioxidanterna, denna smoothie hallon är perfekt nu i förkylningstider då vi verkligen behöver ha ett bra förråd av vitaminer och antioxidanter i kroppen
Ja men då så - jag anade väl det. Kakor som någon bjuder en på av omtanke, har ju redan en historia och minner för alltid om den som bakade dem första gången
"Mormors Makalösa"60 st100 gram korinter200 gram smör1 1/2 dl socker3 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulverSätt ugnen på 175%. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Ischoklad med smak av apelsin45 st100 gram kokosfett200 gram mörk choklad1 äggrivet skal av 1 apelsinSmält kokosfett och choklad i en skål som ställts över en kastrull med kokande vatten (vattenbad). "Mormors Makalösa"60 st. 1 äggrivet skal av 1 apelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.