Så vi kokade saft på förra årets skörd. Ingredienser1,4 kg körsbär1 kg vinbär (vi hade både röda och vita)0,7 kg rabarber13 dl socker12 dl vattenAtamonGör så här. Koka körsbär med 5 dl vatten i 10 minuter och mosa bären med träslev. 1,4 kg körsbär
One of the things I love most about the way internet connects people and cultures all over the world are all the new types of food we’re introduced to – like sweet potato pie
Det andra är Shepherd's piepå mitt sätt. Antagligen har min variant inte mycket gemensamt med en "äkta" fåraherdens paj men moset ovanpå tror jag i alla fall stämmer
Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Chop into smaller pieces and sauté in butter for a few minutes. Wash, dry and peel the sweet potato. Slut på sol och bad och in med gummistövlar och svampplockning
På helgerna lyxar vi alltid till det med bananpannkakor till frukost. Det fick bli en härlig blandning av jordgubbar och körsbär, vilket blev hur gott som helst
Här ska ni få receptet på den glutenfria körsbärstårta jag bakade i förgår. Jag dricker mitt kaffe och knaprar fröknäcke med ost och lever fortfarande på efterdyningarna från en helmysig kväll hemma hos Christina med mina vänner här i Oskarshamn
* 2 ägg* 1 msk ghee* 1/2 dl pofiber* 1/2 dl kokosmjöl* 1/2 dl mandelmjöl* 1 msk fiberhusk* 1 tsk bakpulver* örtsalt (osäker på mångd så smaka av)* lite lökpulver (kan uteslutas)Sätt ugnen på 175C. Blanda de torra ingredienserna och bland i äggsmetenRulla till ca 6 bollar med fuktade händer platta ut på bakplåtspapper till tekakor och grädda i mitten av ugnen ca 20 min
Jag har varit i Thessaloniki i en vecka så därav den icke-befintliga uppdateringen på bloggen. Nu är det ju så att vi alla mer eller mindre vet att någons “my mom’s sweet potato pie” är bäst och godast (alla har väl sett en och annan hollywoodproduktion tänker jag)
När Caspers farmor och farfar skulle på besök så blev det nästa stöld på kantarelltemat från Land. Naturligtvis borde detta recept gå att göra på både vildsvinsfärs, rådursfärs, hjortfärs eller kanske som originalet med kalvfärs
Som jakthustru gör jag min Shepherd´s Piepå älgfärs, det funkar fint. Shepherd´s Pie är den perfekta rätten om man vill vill förbereda maten, den smakar nämligen bara bättre om den får stå till sig i kylskåpet innan man gräddar den i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.