Fransk potatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör – en vecka med matkasse
Karlstein
Karlstein
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 personer
  • 50 g smör
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk olivolja
  • 4 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kg potatis
  • 2 msk ströbröd
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1 dl vispgrädde
  • 500 g rådjursfärs
  • 3 nävar ruccola, ca 35 g 1/3 purjolök (vita delen)
  • 4 polkabetor 6 körsbärstomater
  • 3/4 päron
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5-1 dl kapris (i lag)
  • pressad vitlöksklyfta
  • lite salt och peppar
  • 1 msk dijonsenap, 1 pressad vitlöksklyfta, lite salt och peppar. Slå sedan dressingen över potatisen och låt denna kallna ytterligare. Rör emellanåt om försiktigt utan att skada potatisen. Vänd slutligen ner potatisen i resten av salladen. Lägg upp på ett stort vackert fat och toppa med avrunnen kapris i väntan på servering. Själv skvätter jag alltid lite extra olivolja över bara för att det blir vackrare så.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.