3 nävar
ruccola, ca 35 g 1/3 purjolök (vita delen)
4 polkabetor
6 körsbärstomater
3/4
päron
1 msk
vitvinsvinäger
0,5-1 dl
kapris (i lag)
pressad vitlöksklyfta
lite salt och peppar
1 msk
dijonsenap, 1 pressad vitlöksklyfta, lite salt och peppar. Slå sedan dressingen över potatisen och låt denna kallna ytterligare. Rör emellanåt om försiktigt utan att skada potatisen. Vänd slutligen ner potatisen i resten av salladen. Lägg upp på ett stort vackert fat och toppa med avrunnen kapris i väntan på servering. Själv skvätter jag alltid lite extra olivolja över bara för att det blir vackrare så.
I det här och några följande blogginlägg kommer jag ur kassen att presenteraen middag i taget, för att sedan i ett avslutande inlägg, dela med mig av samtliga erfarenheter kring detta växande sätt att få hem mat till sitt bord
När jag gör egenpotatissallad brukar jag göra en krämig med creme fraiche och majonnäs mm, men nu gjorde jag franskpotatissalladmed vinäger och olja mm, ochden blev supergod
Till buffén åt vi potatissalladmed rucola, valnötter, soltorkade tomater, balsamico och parmesan. Och då kan det ju vara passande med lite vårmiddagsinspirerade bilder här på bloggen
Meden man på resande fot den här veckanoch försöka få vardagen gå ihop med diverse pusslande med jobb, ochbarnens förskola, så är man innerligt tacksam att man har mor-och farföräldrar inom hyfsat bekvämt avstånd
Igår hade jag enintensiv dag med barn på sommarlov så jag hann helt enkelt inte gå till affären utan fick istället bli kreativ med vad som fanns i kyl & frys till middag
Blanda med strimlade tomater och skivad purjo. Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Gör en dressing på oljan tomaterna legat i och vinäger, eller gör enegen vinägrett - 3 delar god olja, 1 del vinäger
Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Valfritt kött, fläsk eller nöt – vi hade entrecote. Kött som smälter i munnenoch som smaksatts med marinad ochkryddsmör, tillsammans med min nya favorit till potatissallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.