Efterrättsbok

Efterrättsbok

Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

Smält smöret i en stekpanna, låt brynas utan att smöret bränns vid. Tillsätt sedan ströbröd, socker och stek på medelhög värme under omrörning i ca 6 min tills ströbrödet får en fin gyllenbrun färg
Världens enklaste mintchokladmousse

Världens enklaste mintchokladmousse

vispgrädde. 1mintchoklad (12 plattor) + 4 st till garnering. 1vispad grädde (valfritt). 1konserverade päron (valfritt)Värm vispgrädde i en kastrull, smält chokladen i grädden under omrörning
Knäckig hallonpaj med glass

Knäckig hallonpaj med glass

Hallonpajca 250 g hallon 200 g margarin 1 dl strösocker 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 dl sirap 1 tsk bakpulver 0,5 dl mjölk (eller grädde)
Supersnabb chokladmousse

Supersnabb chokladmousse

100 g mörk choklad finns laktosfri tex marabou. 12 st äggulor. 12 dl vispad grädde finns laktosfri tex valioVispa grädden
Midsommar i försommarsverige

Midsommar i försommarsverige

Midsommar är en av de absolut ljuvligaste högtiderna. Försommarsverige i grönska och blomsterprakt är svårslaget
Cheesecake i glas med rabarber

Cheesecake i glas med rabarber

100 g rabarber 50 g syltsocker (med pektin) 1 msk vatten 2 tsk malen kardemumma. 1Cheesecake8 drömmar (eller digestivekex) 200 g färskost 1,5 dl vispgrädde 0,5 dl florsocker
Nice creamtårta

Nice creamtårta

2 dl cashewnötter. 2 dl riven kokos. 4 dl dadlar