Chokladpaj med apelsinkräm och jordgubbar
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vetemjöl, 180 g
  • 1 kakao
  • 1 strösocker, 60 g
  • 1 smör
  • 1 vatten
  • 1 rivet skal av 1 ekologisk apelsin
  • 1 pressad apelsin
  • 1 strösocker
  • 1 crème fraiche
  • 1 ägg
  • 1 jordgubbar, 500 g
  • 1 florsocker
  • 1 apelsinskalstrimlor
  • 1 lättvispad grädde1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Botten: Blanda vetemjöl, kakao och socker gärna i matberedare. Finfördela smöret i blandningen. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt vattnet och kör eller arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26–28 cm. Ställ formen kallt i minst 30 minuter.3. Förgrädda bottnen 12–15 minuter mitt i ugnen.4. Fyllning: Blanda apelsinskal, apelsinsaft, socker, crème fraiche och ägg.5. Häll i fyllningen och fortsätt grädda på nedersta falsen cirka 20 minuter till fyllningen stannat. Låt kallna.6. Garnera med skivade eller kvartade jordgubbar. Pudra över florsocker. Garnera gärna med strimlor av apelsinskal som du först förvällt 1 minut.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.