1 lättvispad
grädde1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Botten: Blanda vetemjöl, kakao och socker gärna i matberedare. Finfördela smöret i blandningen. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt vattnet och kör eller arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26–28 cm. Ställ formen kallt i minst 30 minuter.3. Förgrädda bottnen 12–15 minuter mitt i ugnen.4. Fyllning: Blanda apelsinskal, apelsinsaft, socker, crème fraiche och ägg.5. Häll i fyllningen och fortsätt grädda på nedersta falsen cirka 20 minuter till fyllningen stannat. Låt kallna.6. Garnera med skivade eller kvartade jordgubbar. Pudra över florsocker. Garnera gärna med strimlor av apelsinskal som du först förvällt 1 minut.
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan. 1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Servera gärna med lättvispad grädde
Blanda i sockret och koka upp under ständig omrörning på medelvärme. Du vänder den saftiga sockerkakan upp och ner och på toppen har du en knäckig kola- och äppeltopping
Hacka chokladen till chokladganachen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Om du som jag gillar choklad med hasselnötter så är detta verkligen en kladdkaka för dig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.