Citroncheesecake i glas
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g mandel
  • 1100 g smör
  • 11 msk flytande honung
  • 12 dl vispgrädde
  • 1250 g mascarpone
  • 1½ dl sötningsmedel, till exempel Suketter strö
  • 1½ tsk vaniljpulver eller ½ vaniljstång
  • 11 citron, finrivet skal och citronsaften
  • 12 dl vispgrädde, lättvispad
  • 1 citron, finrivet skalSmulor: Sätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Mixa mandeln fint. Smält smöret. Blanda smöret med mandeln och honungen.
  • 1 Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda smulorna i 10-12 minuter. Rör om och vänd på smulorna efter halva tiden. Ta ut smulorna och låt dem svalna.
  • 1 Citronkräm: Vispa grädden lätt och ställ in den i kylen.
  • 1 Vispa upp mascarpone och sötningsmedel. Vispa i vaniljpulvret eller fröna ur vaniljstången (dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna). Vänd i grädden, citronskalet och citronsaften.
  • 1 Servering: Varva smulorna och citronkrämen i portionsglas. Toppa med vispad grädde och finrivet citronskal.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.