Bakverk

Bakverk

Äppelpaj under täcke

Äppelpaj under täcke

150 g kallt smör. 4 dl vetemjöl. ½ dl florsocker. ½ krm salt. 1 ägg. ½ msk vatten. 1 kg syrliga äpplen. Pressad saft av 1 citron
Knäckig äppelpaj med vaniljfyllning

Knäckig äppelpaj med vaniljfyllning

Pajskal125 g smör 1 dl florsocker 1 krm salt 3,5 dl vetemjöl 1 ägg. Vaniljkräm2,5 dl mjölk 1 krm vaniljpulver (äkta pulver eller 1 vaniljstång) 0,75 dl strösocker 3 äggulor, stora 0,3 dl majsstärkelse 50 g smör, mjukt
Supergod knäckig äppelpaj

Supergod knäckig äppelpaj

Med helgen på ingång kanske tips på supergott helgfika är på sin plats. Jag älskar efterrättspajer och äpplen är en klar favorit
Äpplepaj med frötosca

Äpplepaj med frötosca

Ett lite mer avancerat recept än de vi oftast gör, men oj vad gott det blir. Låt dig inte avskräckas utan ge den ett ärligt försök
Tiramisu

Tiramisu

2 st ägg 4 msk strösocker 2 msk amaretto eller  marsalvin eller konjak eller annan likör 225 g mascarpone eller  150 g kvarg 10% och  2 dl vispgrädde (som vispas) 12 st savoiardikex eller  sockerkaka skuren i tunna skivor 1,5 dl starkt kaffe eller  1,5 dl vatten och  4 tsk snabbkaffepulver 1 msk kakao
Rabarberkaka med mazarinfyllning

Rabarberkaka med mazarinfyllning

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar botten, cirka 20 centimeter i diameter, och mjöla med mandelmjöl
Rabarber & Hallonpaj!

Rabarber & Hallonpaj!

Till en pajform ca 24 cm i diameter behövs ca. 4 rabarberstjälkar + 2 dl frysta hallon. 2 dl havregryn. 1,5-2 dl vetemjöl
American apple pie

American apple pie

pajdeg150 g smör, kallt 4 dl vetemjöl 0,5 dl florsocker 0,5 krm salt 1 ägg (ekologiskt) 0,5 msk vatten