Jag måste ju erkänna att fransk potatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Blanda med räkor, stenbitsrom, rödlök, dill, citronskal och -saft, salt och cayennepeppar. En riktig klassiker som säkerligen stod på menyn på många krogar under detta decennium
En gudomlig chokladkaka med dulce de leche och jordnötter. Snickerskaka helt enkelt. Så nu står det en nygräddad krämig chokladkaka i köket efter bästa recept som ska bli en kaka med extra allt, toppad med dulce de leche och salta jordnötter
En härligt franskt bakverk som gör din fika blir lyxigt. Jag funderar på att baka en Lussekatter som alla andra har bakat just nu men jag kommer inte fram till de hehe eftersom mitt hjärta är stoppa till den här Croissant
Blanda smeten i choko-smörblandningen. Jag gjorde kanske den bästa chokladkakan ever. Jag har alltid tänkt att receptet jag användt i flera år var den bästa, men som tur övertala min inre daredevil att pröva något nytt
-Mousse au chocolat, serverades med vispad grädde, egengjorda maränger, chokladdekorationer och bär-Petits choux, små luftiga, lätta bakelser som kan fyllas med alla möjliga godsaker, igår blev det hallongrädde-Pannacotta à la vanille, okej det är inte så franskt, men de gör faktiskt Pannacotta i Frankrike också, särskilt i den södra delen där de har influerats av Italien
har vi just njutit av, Biff à la Rydberg, en riktig smaksensationenligt oss. Skala och hacka löken, stek den i rapsolja och smör men låt den inte ta färg, den ska bara bli mjuk
Blanda i smör- och chokladblandningen. Smält smöret i en gryta. Låt kakan svalna innan den stjälps upp. Blanda i 150 g mörk choklad i bitar och rör tills chokladen smält. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 20 cm i diameter, Grädda mitt i ugn 175 grader i cirka 25 minuter. Glasera kakan med 100 g mörk choklad som man smälter med 1 msk olja i vattenbad
grönsaks- eller kycklingbuljong. Man tänker kanske mest på fish & chips och pies när man associerar till brittisk mat, men faktum är att det finns så mycket mer som är värt att nämnas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.