Dela tomaterna och lägg i en långpanna med bakpapper. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök och basilika, strö det över tomaterna tillsammans med salt och peppar
Vill tipsa och fantastiskt goda övernattenjästa baguetter, perfekta om man vill ha nygräddat bröd till frukosten och vill göra det lite smidigt för sig
Sitter och dricker morgonkaffet efter en sovmorgon och vattning av växthuset. baguetter. Det vankas glass, varm choklad, lösviktsgodis, cyklande, tv-spel och hamburgare
Dela omeletterna på mitten och lägg en halva på varje baguette vik eventuellt dubbelt. Vispa ihop ägg, mjölk, hackade örter, parmesan samt salt och svartpeppar
Dela degen i baguetteform eller frallform med hjälp av en smal pinne. DAG 1Gör poolishen genom att vispa 1 kg vetemjöl, jäst och vatten i en stor skål tills du får en pannkaksliknande konsistens. Täck skålen med en bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i 12–16 timmar. DAG 2Efter 12–16 timmars jäsning har poolishen förhoppningsvis dubblerat sin volym och doftar ljuvligt. Gör en urgröpning mitt i och häll i poolishen från dag 1 samt havssaltet. Blanda och knåda degen tills den släpper från bordet (det behövs ingen autolys eftersom 66 procent av mjölet redan har fått vila i 12 timmar tillsammans med vattnet). Forma degen till en boll och låt den vila under en bakduk i 30 minuter. Lägg degen i en plastlåda med en bakduk emellan och låt den stå i kylen 12-48 timmar. Sätt ugnen på 260 grader och plocka ut degen från lådan försiktigt på ett mjölat bord
Strö lite mjöl under och över degen. Baguette med havre och vetekross, 4 st. Täck bunken med en duk och låt jäsa 1-2 timmar. Tag upp på lätt mjölat bord och dela degen i 4 bitar med en degskrapa. Dra och vrid ut till 4 baguetter som du lägger på bakplåtspapper (längs kortsidan). Sänk värmen till 150 grader och grädda 10 minuter till. 150 grader och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.