Ingrids kokbok

Ingrids kokbok

  • 131 Recept
Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka

Örtbakad kalkonfilé med potatiskaka

Potatiskaka. Skala potatis och skiva den tunt. Blanda hackad persilja, hackad vitlöksklyfta, timjan, salt, peppar och riven ost
Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto

Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto

Ingredienser Portioner. 4 Kalkonfilé 600 g kalkonfilé salt och peppar 1 msk olivolja 1 msk torkad salvia Kantarellrisotto 30 g torkade kantareller 3 msk olivolja 1 lök 1 vitlöksklyfta 3 dl avorioris 10 dl grönsaksbuljong 2 dl riven parmesanost 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan

Kalkonschnitzel med savoykål

Knaperstek baconet i torr stekpanna, låt rinna av på papper. Potatispuré. Koka potatisen mjuk, slå bort vattnet och ånga av ordentligt
Kardemummaskorpor

Kardemummaskorpor

Smula jästen i en skål. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk. Värm till 37º. Häll över jästen och rör tills den lösts upp
Fylld potatisrulle

Fylld potatisrulle

Dagens måltid är ett riktigt höjdartips om vi får säga det själva, det är så otroligt lätt att göra och blir så gott med fåtalet ingredienser, så det är baske oss snudd på genialiskt

Grön pizza med pesto och squash

1. Lös jästen i det fingervarma vattnet. Salta och arbeta in mjölet. Kör degen i maskin i 10 minuter. Täck degskålen med plastfolie och ställ i kylen över natten
Fillimpa

Fillimpa

Vi hade en liter fil som närmade sig utgångsdatumet och då passade jag på att omvandla den till de här goda limporna
…trattkantarellpaj på filodeg?

…trattkantarellpaj på filodeg?

Vi har alldeles för mycket svamp i frysen, eller nä… jag börjar om…. För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat
Pizza Bianco med räkor och aioli

Pizza Bianco med räkor och aioli

Ni är många som efterfrågar receptet på pizzan som jag lade ut på Instagram tidigare i veckan. Så här kommer receptet
Ugnsbakad torsk med grön ärtkräm

Ugnsbakad torsk med grön ärtkräm

Jag kikar igång året med ett fiskrecept som är helt pointsfri. Använd dig av Larsas 0 % yoghurt så blir även ärtkrämen pointsfri