Baguette med örtomelett, ricotta och grillad paprika
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 st ägg
  • 14 msk standard mjölk, (3%)
  • 12 dl örter, hackade
  • 1100 g parmesan, riven
  • 1 salt och svartpeppar
  • 1 smör och rapsolja, att steka i
  • 14 st baguetter
  • 14 st hela grillade, inlagda paprikor, (finns på burk)
  • 12 dl ricotta, (eller annan färskost)Så här gör du Vispa ihop ägg, mjölk, hackade örter, parmesan samt salt och svartpeppar. Värm upp en stekpanna med smör och rapsolja. Häll i hälften av omelettsmeten i pannan. Rör försiktigt i smeten den första minuten, låt sen omeletten grädda färdigt på låg värme tills den stannat och fått en fin stekyta på undersidan. Det tar cirka 8–10 minuter. Stjälp upp omeletten på en tallrik och grädda sedan ytterligare en omelett av smeten som är kvar. Dela baguetterna på hälften. Strimla paprikan grovt. Bred rikligt med ricotta på baguetternas bottenhalvor. Dela omeletterna på mitten och lägg en halva på varje baguette (vik eventuellt dubbelt). Toppa med grovstrimlad paprika samt lite flingsalt och svartpeppar. Lägg på baguetternas överdelar. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 4

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.