Bröd Och Kakor

Bröd Och Kakor

Apelsinbröd

Apelsinbröd

Arbeta ihop mjöl, bakpulver, socker, smör och äggula till en deg. Riv mandelmassan och arbeta ihop med äggvita och rivet apelsinskal
Mazariner med fikon, citron och kardemumma

Mazariner med fikon, citron och kardemumma

Ingredienser Portioner. ca 15 st Mördeg 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g) 2 msk strösocker 75 g smör 1/2 ägg Fyllning 200 g mandelmassa 75 g smör 1 1/2 ägg rivet skal av 1 citron 1 tsk kardemummakärnor 5 färska fikon Lägg till i inköpslistan
Kardemumma och Graham Scones

Kardemumma och Graham Scones

Det är ju gott och dessa går hem hos alla i familjen. Blanda torra ingredienser i med smöret och rör till sist ner ägg och mjölk
Sockriga snäckor med vaniljkräm

Sockriga snäckor med vaniljkräm

Häll över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av sockret, smöret i bitar, ägg, salt och mjöl
Muffins med äppelrasp och mandelmassa

Muffins med äppelrasp och mandelmassa

Ingredienser Portioner. 8 stora muffins 150 g smör 1 1/2 dl socker 2 ägg 1/2 dl mjölk 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 100 g mandelmassa 1 dl rivet äpple Lägg till i inköpslistan