Bröd Och Kakor

Bröd Och Kakor

Segfrasiga äppelrutor

Segfrasiga äppelrutor

Den här gången blev det riktigt goda äppelrutor med en frasig utsida och en seg insida. Skala och kärna ur äpplena
Choklad- äppelkaka

Choklad- äppelkaka

Smält margarin och tillsätt mjölken och kaffet. Vispa ägg och socker poröst sikta i de torra varorna. Skala och klyfta äpplerna och lägg dem i en plastpåse med kanel och socker, ruska så det sprids på alla delarna
Nyttiga mellanmålsmuffins

Nyttiga mellanmålsmuffins

Men man behöver inte alltid äta onyttigt fikabröd. Idag experimenterade ochoch Filippa i köket och bakade riktigt nyttiga och goda muffins
Chokladdrömmar

Chokladdrömmar

Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Ni som inte tycker att småkakor är goda har nog aldrig provat drömmar, underbart spröda kakor som smälter i munnen
Smörbullar

Smörbullar

Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker och det mesta av mjölet och arbeta degen väl
Chokladiga cookies på svarta bönor

Chokladiga cookies på svarta bönor

Ingredienser Portioner. 16 st 3 dl rostade hasselnötter 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g) 3/4 dl rörsocker 1/2 dl kakao 2 krm vaniljpulver 1 tsk bakpulver 1 krm flingsalt hackade hasselnötter att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Choklad- och kaffebollar

Choklad- och kaffebollar

Ingredienser Portioner. 20 st 2 dl pumpakärnor (2 dl motsvarar ca 120 g) 1/2 dl riven kokos 10 kärnfria mjuka torkade dadlar 1/2 dl kakao 2 msk honung 1 msk snabbkaffepulver 1 1/2 msk vatten 2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Miljonärskaka

Miljonärskaka

Denna gången gjorde jag bara en sats och fick lite mindre kakor, så då var det inga problem att få i sig hela biten
Surdegsbaguette

Surdegsbaguette

Receptet är hämtat från Pain de Martin och utgår ifrån ett ciabattarecept, men funkade superbra till baguetter
Engelska scones

Engelska scones

mandelspån och råsocker) till pensling Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna
Matro

Matro

Estniska surdegslimpor

Estniska surdegslimpor

Jag gillar verkligen surdegsbrödoch de får gärna vara åt det syrliga hållet. I dessa estniska surdegslimpor skulle det vara en och en halv matsked mald kummin, vilket jag tyckte lät alldeles på tok för mycket så jag hade bara i en matsked
Smålandslimpa i form

Smålandslimpa i form

Bröden blir både högre och enklare att skiva. Trots det lilla missödet så smakade brödet jättegott. I min receptpärm har jag skrivit att det blir fyra limpor av degen, men när jag vägde upp dem så ifrågasatte jag den informationen och gjorde därför bara tre limpor
Vänskapsbröd

Vänskapsbröd

Det här brödet är smidigt att baka, smakar väldigt gott och passar jättebra att rosta. Receptet fick jag för ca tio år sedan av en arbetskamrat på min dåvarande arbetsplats och jag har bakat det regelbundet ända sedan dess