Bröd Och Kakor

Bröd Och Kakor

Bigabröd

Bigabröd

Ingredienser ½ pkt (25 g) KronJäst för Matbröd, färsk 1 påse (150 g) KronJäst Surdeg Råg, färsk 500 g (ca 5 dl)vatten 500 g (ca 8 dl) vetemjöl, special 10 g (ca 1 -2 tsk)havssalt 30 g (ca 1/2 dl) vatten, tillsätts på slutet
Grahamsfrallor

Grahamsfrallor

Det är sånt där matbröd som både är gott och lättsamt att göra. När jag väl klev upp blev det bakning, tekakoroch grahamsfrallor
Choklad- och hallongrottor

Choklad- och hallongrottor

Jag rullar till en lång rulle med ungefär samma diameter som småbrödsformarna, sedan skär jag dem i lagom bitar och lägger i formarna
Radiokaka

Radiokaka

Tillsätt smöret och vispa till en blank kräm. Varva kexen och chokladsmeten i en plastfolieklädd form. Koka upp grädden
Morotskaka med dubbel frosting

Morotskaka med dubbel frosting

Kaka2 morötter (stora, det ska ge totalt 3 dl fint rivna morötter) 0,5 dl farinsocker 1 tsk malen ingefära 1 tsk malen kardemumma 2 tsk malen kanel 3 ägg 3 dl strösocker 2 msk neutral olja (raps-, mat- eller solrosolja) 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker