Köpte färsk rågsurdeg, tror den kostade 24 kronor. Baguetter1 burk (150 g) Bagarens Rågsurdeg. Kronjäst har ju kommit med färsk surdeg på burk och torkad surdeg, ville självklart testa detta trots att jag har mina egna surdegar i kylen
Dag 1 kväll100 gram rågsurdeg300 gram rågmjöl5 dl vattenBlanda ihop allt i en bunke och låt stå i rumstemperatur över natten, min fick stå i 12 timmar. 100 gram rågsurdeg
100 g rågsurdeg. 100 g rågsurdeg. Jag har gett mig på surdeg en gång tidigare, men trots att jag vårdade dem så ömt, dog dem ut och sedan dess har jag inte provat igen
2 dl vatten / 150 g rågsurdeg / 150 g Manitoba Cream / 100 g grovt rågmjöl. 150 g rågsurdeg. Det var ett tag sen sist, men nu var jag sugen på ett riktigt surdegsbröd
Valnötsbröd2 st limpor10 g jäst3 dl rumstempererat vatten150 g rågsurdeg400 g vetemjöl150 g grahamsmjöl11 g salt½ dl honung190 g hackade valnötterRör ut jästen i vattnet och blanda sedan i alla ingredienser
Som utlovat kommer här ett recept på hur man kan starta en rågsurdegsgrund. Då rågsurdegsgrunden är mindre känslig och lättare att få igång än vetesurdegsgrunden rekommenderar jag att man börjar här
I en rymlig bunke (eller plastlåda med lock), blanda först ihop rågsurdeg med vatten, Ölandsvete och rågmjöl tills du får något som ser ut som en blaskig pannkaksmet
För 2 stora brödlimpor Dag 1200 g vetemjöl3 dl ljummet vatten1 dl rågsurdegsgrundBlanda allt i en bunke, och låt stå 10-12 timmar, gärna vid en temperatur kring 22-24 grader. 1 dl rågsurdegsgrund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.