¨ . . Nu har jag visserligen lagt upp detta inlägg och detta recept för bara någon vecka sedan, men eftersom sökstatistiken pekar på att många är på jakt efter semmelrecept såhär dagen innan så kommer det än en gång
Sätt ugnen på 250 grader. Rör ut jästen i ljummet vatten i en degbunke. Tillsätt olja, salt, krossat bovete, vetegroddar, solroskärnor, finrivna morötter och nästan allt vetemjöl
Jag försökte mig på att baka surdegsbröd för ett par veckor sedan. Det gick sådär. Surdegsgrunderna bubblade som bara den i mina glasburkar och jag trodde jag hade fått en flygande start
Köpte färsk rågsurdeg, tror den kostade 24 kronor. Baguetter1 burk (150 g) BagarensRågsurdeg. Kronjäst har ju kommit med färsk surdeg på burk och torkad surdeg, ville självklart testa detta trots att jag har mina egna surdegar i kylen
Dag 1 kväll100 gram rågsurdeg300 gram rågmjöl5 dl vattenBlanda ihop allt i en bunke och låt stå i rumstemperatur över natten, min fick stå i 12 timmar. 100 gram rågsurdeg
100 g rågsurdeg. 100 g rågsurdeg. Jag har gett mig på surdeg en gång tidigare, men trots att jag vårdade dem så ömt, dog dem ut och sedan dess har jag inte provat igen
2 dl vatten / 150 g rågsurdeg / 150 g Manitoba Cream / 100 g grovt rågmjöl. 150 g rågsurdeg. Det var ett tag sen sist, men nu var jag sugen på ett riktigt surdegsbröd
Valnötsbröd2 st limpor10 g jäst3 dl rumstempererat vatten150 g rågsurdeg400 g vetemjöl150 g grahamsmjöl11 g salt½ dl honung190 g hackade valnötterRör ut jästen i vattnet och blanda sedan i alla ingredienser
Som utlovat kommer här ett recept på hur man kan starta en rågsurdegsgrund. Då rågsurdegsgrunden är mindre känslig och lättare att få igång än vetesurdegsgrunden rekommenderar jag att man börjar här
Idag var vi iväg och shoppa dagis/skolkläder till barnen. Insåg ju att lille Rasmus faktiskt ska börja inskolas på dagis om ca 2 veckor och han äger inga regnkläder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.