En grej som jag ibland längtar efter så att det nästan gör ont är att få sitta i morgonsolen på en uteservering i Paris med en stor cappuccino och en nybakt baguette som smöret smälter på
Ta ut baguetterna och låt dem svalna på galler. Formar försiktigt baguetter. Detta görs för att degen skall kunna skjälpas upp på bakbordet utan att den fastnar i bunken
Lägg en plåt på bottnen av ugnenSnitta baguetterna. På sommaren blir det säkert mycket kortare tid. Till lunch idag gjorde jag rågsurdegsbaguette och tomatsoppa
Låt bröden kallna på galler under bakduk. Lös upp jästen i vattnet och blanda alla ingredienserna, knåda degen smidig ca 15-18 minuter på låg hastighet. Sätt ugnen på 250 grader, ställ en långpanna i botten av ugnen. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, platta ut den till en platta och skär ut ca 16 bröd och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
En tugga på det här så vill man aldrig köpa bröd i plastpåsar igen. Men på senaste tiden har jag börjat köpa surdegsbröd och det har jag verkligen fastnat för
Baguette med flankstek på karamelliserad lök med vispat vitlökssmör och grillad paprika. Vi tillbringade dagen på en nästan vindstilla sjö tillsammans med mina föräldrar och klev innanför dörren hemma först efter sju
Jag använde surdegsbaguette, men du väljer så klart det brödet som du tycker är godast. Vi hade vänner på besök och till förrätt gjorde jag en slags toastskagen men med smaker av ingefära, chili och lime
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.