Levain med rågsurdeg
Bagarbertans baksida
Bagarbertans baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 gram surdegsgrund av råg
  • 200 gram specialvetemjöl (ex. Manitoba Cream eller ekologiskt)
  • 100 gram grovt ekologiskt rågmjöl
  • 3½ dl ljummet vatten
  • 10 gram färsk jäst upplöst i
  • 3 dl ljummet vatten
  • 700 gram specialvetemjöl
  • 6 minuter i degblandaren på låg hastighet
  • 3 minuter Tillsätt
  • 20 gram salt
  • 2 minuter Tippa upp degen i en väl inoljad plastlåda med lock
  • 250 grader och grädda i
  • 10-12 minuter Sänk igen till
  • 200 grader och grädda ytterligare
  • 10 minuter till bröden fått fin färg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.