Bakade även lite valnötsbröd igår, blev ett syrligt gott valnötsbrödmed härlig skorpa. Dag 1 kväll100 gram rågsurdeg300 gram rågmjöl5 dl vattenBlanda ihop allt i en bunke och låt stå i rumstemperatur över natten, min fick stå i 12 timmar. Under tiden värmer du ugnen till 250 grader med en baksten/bakplåt mitt i ugnen och en oöm plåt längs ned i ugnen. 100 gram rågsurdeg
Jag gjorde ett så otroligt gott LCHF bröd häromdagen som jag bara måste dela med mig av. Brödet är jätte enkelt att göra, så himla skönt att slippa jäsning osv som det ju är med ett traditionellt mjölbröd
Så visst finns det ett sug efter bra brödrecept utan gluten och med få kolhydrater. Det här valnötsbrödet hittade jag på till min senaste kokbok Långkok för LCHF och Paleo
Låt jästen lösas upp i vätskan och blanda med grahamsmjölet. Idag bakade jag detta goda valnötsbröd. Jag hade inne det i 10+40 minuter men tror det hade räckt med 10+30 minuter
Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt på snedden med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt med plastfolie ca 1 timme till ungefär dubbel storlek
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Häll vatten, vetemjöl, rågmjöl, surdeg, sirap och jäst i degbunken till köksmaskinen och arbeta degen med degkrokarna, ca 10 minuter
äpple/yoghurt i en burk, täck med plastfolie eller våt handduk. Häll ut allt utom cirka 50 gram, fyll på med mer mjöl och vatten och rör om. Upprepa steget från dag 4, alltså häll ut allt utom cirka 50 gram, fyll på med mer mjöl och vatten och rör om. ½ dl (ca 1 helt) rivet äpple med skal
Valnötsbrödmed surdegssmak. Jag håller med Birgitta om att man kan sakna "surdegssmaken" när man gått över till glutenfria bröd men här lurar vinägern smaklökarna lite
Premiär-ätningen blev till en pasta med en sås på butternutpumpa. Denna gång blev det ett valnötsbröd. Trevlig idé med en sådan sås men känner inte att just den jag gjorde här är värd att skriva ner receptet på… Blev lite för tunn och hade behövt mer smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.