150 g smör. 11 dl mjölk. 13,5 dl vetemjöl. 13,5 dl havregryn. 11/2 tsk salt. 11 tsk bikarbonat. 11 tsk bakpulverSmält smör i en kastrull, ta av från värmen och tillsätt mjölk och salt
Ingredienser Portioner. 14 frallor 1/2 paket jäst 5 dl kallt vatten 1 msk honung 1 msk olivolja 2 tsk salt 12 dl rågsikt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Bryggkaffe 12
Det är mycket i bakväg som jag gärna vill testa, men tiden räcker tyvärr inte alltid till. Under min semestervecka upp i Söderhamn passade jag på att testa "kalljäsning"
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Surdegar kan verka knepiga, men har du bara fått fart på en surdeg så är det inte alls så knepigt. Jag kom i kontakt med surdeg för ungefär ett år sedan genom boken "Surdegsbröd, recept och tips från en hemmabagare" av Martin Johansson
Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Både för dess goda smak och för att de är så enkla och snabba att baka