Matbröd

Matbröd

  • 63 Recept
Hembakad klassisk kavring

Hembakad klassisk kavring

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 6 dl filmjölk 4 dl sirap , mörk 2,5 tsk bikarbonat 4 dl vetemjöl , special 8 dl rågsikt 1 tsk salt Köp receptet
Havrekex

Havrekex

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 750 gram havregryn 1 l mjölk 200 gram smör , rumsvarmt 2 dl strösocker 1 tsk salt 30 gram hjorthornsalt 4 dl vetemjöl 1 mjöl , extra till utbakning Köp receptet
Havrekex

Havrekex

150 g smör. 11 dl mjölk. 13,5 dl vetemjöl. 13,5 dl havregryn. 11/2 tsk salt. 11 tsk bikarbonat. 11 tsk bakpulverSmält smör i en kastrull, ta av från värmen och tillsätt mjölk och salt
Pâine/Brytbröd

Pâine/Brytbröd

1 dl vatten1,5 dl mjölk30 g smör25 g jäst2 tsk socker1 tsk salt500 g vetemjöl. Pensla med (brödglans). 1 dl mjölk1 msk smör
Karolinas lata sommarfrallor

Karolinas lata sommarfrallor

Ingredienser Portioner. 14 frallor 1/2 paket jäst 5 dl kallt vatten 1 msk honung 1 msk olivolja 2 tsk salt 12 dl rågsikt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Bryggkaffe 12
Kalljästa Frallor

Kalljästa Frallor

Det är mycket i bakväg som jag gärna vill testa, men tiden räcker tyvärr inte alltid till. Under min semestervecka upp i Söderhamn passade jag på att testa "kalljäsning"
Hönökakaka

Hönökakaka

Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Blanda ner sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Riktigt gott mjukt tunnbröd utan gluten, vete, soja och ägg

Riktigt gott mjukt tunnbröd utan gluten, vete, soja och ägg

Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från  Schär  och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Tekakor

Tekakor

Signes tekakor är både goda och saftiga. Idag bjuder hon på receptet. Tekakor. ca 70 st. 4 dl havregryn. 6 dl mjölk
Brödsnurror

Brödsnurror

Vi har blivit väldigt förtjust i soppa hemma hos oss denna vinter. Så enkelt, gott och går att koka på i princip det som finns i kyl och skafferi
Lantbröd i form

Lantbröd i form

Vanligt lantbröd har jag bakat många gånger men jag har faktiskt aldrig tidigare testat att grädda det i formar
Ljust bröd (med lite råg)

Ljust bröd (med lite råg)

Familjen har önskat sig ett ljust bröd i veckans bak, och ett ljust bröd det blev, även om jag har smugit in lite rågmjöl
Rågsurdeg

Rågsurdeg

Dag 1. Vispa ihop mjöl och vatten till en slät smet i en stor bunke. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur, gärna lite varmare, i två dygn
Att starta och mata en rågsurdeg

Att starta och mata en rågsurdeg

Surdegar kan verka knepiga, men har du bara fått fart på en surdeg så är det inte alls så knepigt. Jag kom i kontakt med surdeg för ungefär ett år sedan genom boken "Surdegsbröd, recept och tips från en hemmabagare" av Martin Johansson
Bröd med lingonsylt, frön och nötter

Bröd med lingonsylt, frön och nötter

Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Både för dess goda smak och för att de är så enkla och snabba att baka