När baguetterna jäst klart sätter du in dem i ugnen (om inte alla får plats kan några få vänta i kylskåpet) och lägger några isbitar på den nedre plåten
Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
När den längtan blir för stor tröstar jag mig med några riktigt goda baguetter bakade på traditionellt vis på en fördeg som även kallas poolish, detta för att smakerna ska få extra lång tid på sig att utvecklas
För ett tag sedan testade jag att baka mitt första surdegsbröd påKronjästrågsurdeg och då jag blev mycket nöjd med mitt fusksurdegsbröd var jag tvungen att testa den andra, ljusare burken - vetesurdegen
Ta ut baguetterna och låt dem svalna på galler. Formar försiktigt baguetter. Detta görs för att degen skall kunna skjälpas upp på bakbordet utan att den fastnar i bunken
Lägg en plåt på bottnen av ugnenSnitta baguetterna. På sommaren blir det säkert mycket kortare tid. Till lunch idag gjorde jag rågsurdegsbaguette och tomatsoppa
Låt bröden kallna på galler under bakduk. Lös upp jästen i vattnet och blanda alla ingredienserna, knåda degen smidig ca 15-18 minuter på låg hastighet. Sätt ugnen på 250 grader, ställ en långpanna i botten av ugnen. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, platta ut den till en platta och skär ut ca 16 bröd och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
En tugga på det här så vill man aldrig köpa bröd i plastpåsar igen. Men på senaste tiden har jag börjat köpa surdegsbröd och det har jag verkligen fastnat för
Dela baguetterna och lägg karamelliserad lök på halvorna. Vi tillbringade dagen på en nästan vindstilla sjö tillsammans med mina föräldrar och klev innanför dörren hemma först efter sju
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.