Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Grönkål är en underskattad grönsak. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Rör samman philadelphiaost med riven ost, räkor och majs. Bred oströran över två vetetortillor, lämna ca 1 cm från kanten fri och täck med de andra tortillorna. 500 g räkor med skal
Lägg på varm stekpanna och fyll på med massa ingredienser. Krydda generöst med taco mixen. Lägg på andra tortilla och stek på båda sidorna i ca 3 minuter på medium värme
Grönkål och kikärtspaj med örter. För att de ska bli tillräckligt näringsrika och mättande brukar jag vara noga med att de både innehåller bra fetter, protein och kolhydrater
På med riven ost och lägg på ett bröd som lock. Servera med sallad, sås och gärna avokado. Fest på rest. Supersmidig lunch att göra när man har tacorester från fredagsmyset
Salta, peppar och servera med några droppar citron. 4 nävar grönkål. 14 nävar grönkål 4 msk smör 1 liten skvätt vatten salt och peppar citronDela grönkålen i mindre bitar
1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Blanda ned grädde och krydda med vitpeppar efter smak. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.