14 nävar
grönkål 4 msk smör 1 liten skvätt vatten salt och peppar citronDela grönkålen i mindre bitar. Stek den på hög värme i smöret och häll på vattnet i slutet och låt det koka in. Salta, peppar och servera med några droppar citron!
Skala och riv rotfrukterna. Strö över potatismjöl och rör om. Tillsätt grädde, ägg och salt. Rör om väl. Klicka ut biffar i medelvarm stekpanna med lite matfett
Rensa och skölj bönorna och blötlägg dem över natten, ca 8 timmar. Häll av vattnet, lägg bönorna i en kastrull och fyll på med saltat vatten (ett par cm över bönorna)
Linser är både nyttigt och gott och dessutom billigt, så det kan egentligen inte bli bättre. Det här är en jättegod linsgryta som jag ofta lagar, särskilt på hösten
Sätt ugnen på ca 80 grader. Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt på plåten. Sätt in i ugnen, men lämna en liten glipa så fukten kan ta sig ut
Ekologiskt odlad grönkål fanns också i frysen, som jag köpte på Ås Trädgård i höstas. En annan Jämtländsk specialitet är att ha messmör i gräddsås till fisk, så det fick bli smaksättning till grönkålsstuvningen
Plocka bladen av grönkålen och vänd runt med lite olja och citronsaft så att de blir blanka. Rippla gräddsåsen över potatis och torsk och avsluta med lite fin grönkål
Smörstektgrönkål. Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Stäng av ugnen men låt grönkålen stå kvar på eftervärme till servering
Smörstektgrönkål. Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Stäng av ugnen men låt grönkålen stå kvar på eftervärme till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.