Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Grönkål är en underskattad grönsak. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
På med lite grädde, den kokta grönkålen, ärtor och lite av kokspadet. Jag hade egentligen inte nå'n aning om vad jag skulle laga idag men jag hade kokat grönkål tidigare idag och vill använda den
I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härlig energi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Krydda 4 skinnfria portionsbitar lax med salt och nymalen svartpeppar. Smaksätt såsen med 2 msk tomatpuré och ytterligare lite salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att röra ner 1 påse babyspenat (65 g) i såsen
Garnera med solrosfrön. Servera med en god sallad. 12 msk grov senap. 1En grönsallad med dressingSätt ugnen på 225 grader. 1Vispa grädden och blanda ner senap, salt, peppar och örter
med bönorns. Krydda med en tsk buljongpulver, salt och peppar. Servera med pastan. 2/3 purjolök (funkar även med 1 gul lök). 2/3 purjolök (funkar även med
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt. Strimla paprikan och blanda ner i grytan tillsammans med oliverna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.