4-6 Gnocchi 900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody) 2 ägg 1 tsk salt 3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning) 2 msk smör (till stekning) 2 msk olja (till stekning) svartpeppar Bryntsmörmedsalvia 1 kruka salvia 50 g smör Till servering ca 1 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Såhär fixar du till grillad lammrostbiff med blomkål, bryntsmörochsalvia. Servera lammrostbiffen med grillad blomkål och häll det varma bryntesmöret över blomkålen
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron ochbryntsmör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
När smöret skiftar mot brunt är det dags att skeda det medsalviabladen över pastan. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över och toppa med flingsalt
Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra. Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det bryntasmöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.