Fest

Fest

Kaffe Karlsson

Kaffe Karlsson

3 cl baileys 3 cl cointreau 15 cl kaffe, nybryggt grädde, lättvispad chokladströssel
Ryggbiff av dovhjort med potatiskaka

Ryggbiff av dovhjort med potatiskaka

1000 g potatis 1000 g ryggbiff (av dovhjort) 2 krm svartpeppar 2 krm salt 250 g smör ca 1 dl mjölk ca 1 msk vispgrädde 500 ml bearnaisesås 25 g parmesanost, riven 500 g grön sparris 1 krm salt 1 ml citronsaft 200 g kantareller (gula) 2 msk majsstärkelse 0,5 l vispgrädde 3 msk oxfond
Minivästerbottenspaj

Minivästerbottenspaj

Pajdeg1,65 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk vatten. 1Fyllning i pajskalen200 g Västerbottensost, riven 2 ägg 2 dl vispgrädde salt peppar, nymald
Flädersnaps

Flädersnaps

7 fina klasar med fläderblommor, färska eller torkade. 170 cl brännvin special eller vodka till essensen
Västerbottenskex

Västerbottenskex

Tänk på. Utöver beredningstiden ska degen vila några timmar i kylen. 1. Blanda alla ingredienserna till en deg
Grillad marinerad ryggbiff med rödvinssås

Grillad marinerad ryggbiff med rödvinssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 20 ml sojasås 4 st vitlöksklyftor , pressade 60 ml olivolja 1 odefinierad grön sparris 55 gram brunt socker 1 tsk svartpeppar 0 tabasco , ett par droppar/stänk 800 gram ryggbiff , i fyra skivor Rödvinssås 1 msk balsamvinäger 2 dl rött vin 1 tsk timjan 1 st lagerblad 3 kvist(ar) persilja 0,5 msk mörkt muscovadoråsocker 1 msk tomatpuré 2 skiva(or) bacon 1 st morot , hackad 0,5 st röd lök(ar) , grovt hackad 10 st champinjoner , i skivor 2 dl oxbuljong 1 tsk maizena Köp receptet
Madame Ediths Räkrulle

Madame Ediths Räkrulle

Degen. 1125 g smör (smält). 12 ½ dl vetemjöl. 13 dl mjölk. 11 krm salt. 14 ägg. 1Fyllningen. 12 dl grädde. 11 dl majonäs