Fest

Fest

Marängtårta / Pinocchiotårta

Marängtårta / Pinocchiotårta

Ta fram den form eller formar du ska använda. Välj antingen en långpanna ca 20x35 cm och klä den med bakplåtspapper eller också väljer du två runda formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter som du smörjer och bröar
Smörgåsrulltårta

Smörgåsrulltårta

Botten4 ägg 1 msk strösocker 0,5 tsk salt 1 dl vetemjöl 2 msk smör, smält. 1Fyllning400 g tonfisk (i olja) 1 dl créme fraiche 0,5 dl majonnäs 0,5 rödlök, finhackad 100 g färskost salt vitlökspeppar
Fyllda småpotatisar

Fyllda småpotatisar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisarna i en ugnsform, ringla olja över, salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 20 minuter
Smält ostdipp

Smält ostdipp

1. Värm upp 2 dl crème fraiche, rör ner 2 dl riven cheddarost (eller annan ost du gillar). 2. Smaksätt med sambal om du vill ha hetta
Piggvar med smält smör och pepparrot

Piggvar med smält smör och pepparrot

Piggvaren är en klar favorit ibland plattfiskarna. Eftersom fisken är mild och rejäl i köttet är den precis som hälleflundra perfekt i kombination fin potatis, nyriven pepparrot och skirat varmt smör
Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Oxfilé 500 gram oxfilé i bit 0,5 tsk salt 3 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Potatis- och jordärtskocksgratäng 600 gram fast potatis 250 gram jordärtskocka(or) 2 st Schalottenlök(ar) 3 klyfta(or) vitlök 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vispgrädde 2 dl standardmjölk 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 150 gram Västerbottenost Gremolata 1 kruka(or) färsk basilika 1 kruka(or) färsk persilja 1 klyfta(or) vitlök 1 st citron(er) 1 tsk honung 0,5 dl olivolja 3 krm salt 1 krm svartpeppar Grönsaker 1 st röd lök 250 gram gula cocktailtomater 0,5 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 0,5 st romanesco 250 gram sparris, färsk 40 gram machésallad Köp receptet
Vanilj

Vanilj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 dl grädde 1 st gelatinblad 4 msk socker 1 st vaniljstång 1 st limefrukt(er) Köp receptet
Daimpannacotta

Daimpannacotta

Hejsan. Idag tänkte jag bjuda på vår nyårsefterrätt, Daimpannacotta. Kan det liksom någonsin bli fel. Älskar verkligen daim
Toast Skagen

Toast Skagen

300 g Räkor med skal. 12 msk Färsk dill. 11/2 msk Pressad citronsaft
Vit chokladtryffel med vallmofrön & citron

Vit chokladtryffel med vallmofrön & citron

Innan jag åt dessa tryfflar för första gången tyckte jag att vit choklad mest var sliskigt sött och rätt oätbart, men efter att ha ätit av de här raringarna insåg jag snabbt att tricket är att ge den vita chokladen en smakkompis, typ citron