Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkålmed kapris, salvia, citron ochbryntsmör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
de minut ungefär (har du hällt på rejält från början, hälften av smöret ungefär, kan du ösa blomkålenmedsmörvätskan som samlas i långpannan och inte tillsätta nytt smör förrän precis på slutet)
rivet skal och saft av ¼ citron. 50 g Arla® Svenskt Smör. Receptet gäller för 10 st 200 g mästarmatjes, mild matjesill 150 g kokt potatis 1 salladslök ca 50 g tärnad gurka ½ dl hackad färsk dill 1 löskokt ägg Vispatbryntsmör. 50 g Arla® Svenskt Smör rivet skal och saft av ¼ citron 2 msk Arla Köket® crème fraiche knäckebröd
Vill man vara noggrann så kan man ta bort de där trådarna, och om man vill snygga till dem även de nedersta bladen och jämna till bottnarna med en vass kniv
Vispa samtliga ingredienser med elvisp tills fluffigt. Det som blir över kan man ju rulla in i smörpapper, lägga in i frysen och använda senare till fisk eller kyckling
Till denna fina och köttiga firre serverades grön sparris, bryntsmöroch rikligt med pepparrot. Lägg upp fisken på en plåt och omge den med grov skuren lök samt morot och häll på en skvätt vin samt peppra
Bryntsmör ger en söt, karamellliknande smak med lätt nötighet. Smöret blir brynt när man tillför smält smör såpass mycket värme att mjölkpartiklarna bryns
Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra. Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det bryntasmöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.