Skålla mandel och pistaschnötter i kokande vatten, skala dem, hacka mandel och pistasch smått. Skölj inte riset, koka upp 1 l vatten och lägg i en nypa salt, lägg i riset, sänk värmen så att det knappt kokar, rör hela tiden i minst 15 minuter
Nu kommer en rätt som varken är dansk eller svensk. Snarare italiensk…kanske. Men den hör hemma på den här bloggen eftersom den kan gå in under kategorin vardagsmat
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
Persisk mat är precis som irakisk mat färgstark och mild i smaken. Ris serveras i princip alltid till en persisk måltid och det finns tre vanliga tillagningssätt – ”polo”, ”chelo” och ”kateh”
Nu har jag fått vara med och laga upp en hel buffé med den goda och vackra persiska maten. Tack Mitra för delad matglädje, nu har jag verkligen fått smak för ditt Persiska kök
Som ni antagligen räknat ut är detta en persisk maträtt. Jag älskar persisk mat. Persisk mat är smakrik men inte stark, fokus ligger istället på färska örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.