Persiskt ris med tadig
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 6-8 portioner
  • 10 dl basmatiris av bra kvalité (se bild vilken sort jag har använt)
  • 1,3 liter vatten till blötläggning
  • 2,5 msk salt
  • 0,5 tsk saffran utspädd i
  • 2 msk hett vatten
  • 0,5 dl yoghurt (flytande eller turkisk yoghurt funkar bra)
  • 0,5 dl olja (tex rapsolja)
  • 10 g smält smör
  • 1,5 dl hett vatten över riset. Täck med locket, sänk värmen och låt riset ångas långsamt på medelvärme i ca 45-60 min Stäng av värmen och låt riset stå och svalna i 10 min Vid servering kan du lägga ett fat på grytan och försiktigt vända grytan upp och ner s¨riset vänds ner i fatet. Eller så kan du lägga över det vita riset på fatet med en slev och sedan försiktigt lossa tadigen med en stekspade. Jag har garnerat mitt ris med pistagenötter och zereshk (berberibär) som jag har stekt i smör och kryddat med lite socker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.