Just syra från så omogna druvor är mycket karakteristisk smaksättning för denna gryta. Idag lagade jag denna underbara grytamed äggplanta och gröna vindruvor som härstammar från det persiska köket
Gott med basmati risoch turkisk yughurt till. Dela kycklingen och skölja med vatten. Lös safran i ½ dl varm vattenStek löket I olja i medel värme till det får en gyllen färg utan att bli bränd
Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter. Ställ grytan åt sidan. Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Stek köttfärsen i lite olja tillsammans med lite salt och peppar i en stor gryta. För det är inte lätt att hålla vikten när man driver en blogg med mat och bak inriktning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.