Persisk lammgryta med örter & kidneybönor, gurk- och tomatsallad & myntayoghurt
Matalltsa.blogg.se
Matalltsa.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 torkade limefrukter, och
  • 1 tsk malda bockhornsklöverfrön istället för torkad bockhornsklöverblad
  • 3-4 personer
  •  
  • Ingredienser
  • 400 g putsat och tärnat kött (nöt- eller lamm)
  • 1,2 dl torkade kidneybönor (blötlagda över natten)
  • ½ gullök, hackad
  • 2 dl persilja, hackad
  • 2 dl koriander, hackad
  • 2 salladslök, hackade
  • ½ msk torkad bockhornsklöver
  • 2 torkade, persiska limefrukter
  • ½ tsk gurkmeja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Vatten
  •  
  • Sallad shirazi
  • 1 gurka, urkärnad och tärnad
  • 2 tomater, tärnade
  • ½ rödlök, hackad
  • 1,5 msk olivolja
  • Saft från ½citron
  • 1 tsk torkad mynta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2,5 dl naturell yoghurt (jag brukar köpa matyoghurt)
  • ½ gurka, urkärnad och fint tärnad
  • ½ msk mynta
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Salt
  • Svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.