Persisk saffranslax med örtris
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g laxfiléer, eller laxkotletter
  • 10,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten
  • 12 lime, saften
  • 11 tsk gurkmeja
  • 11,5 tsk chili- eller paprikapulver
  • 11 klyfta vitlök, riven
  • 12 msk olivolja
  • 1 svartpeppar
  • 1 salt
  • 16 dl basmatiris, av god kvalité
  • 11 dl färsk dill, finhackad
  • 11 dl färsk persilja, finhackad
  • 11 dl färsk koriander, finhackad
  • 11 dl gräslök, finhackad
  • 11-2 msk smör
  • 11 msk olja
  • 12 dl matyoghurt
  • 11 citron, pressad saft
  • 1 Marinerad lax800 g laxfiléer, eller laxkotletter 0,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten 2 lime, saften 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chili- eller paprikapulver 1 klyfta vitlök, riven 2 msk olivolja svartpeppar salt
  • 1 Örtris6 dl basmatiris, av god kvalité 1 dl färsk dill, finhackad 1 dl färsk persilja, finhackad 1 dl färsk koriander, finhackad 1 dl gräslök, finhackad 1-2 msk smör 1 msk olja
  • 1 Till servering2 dl matyoghurt 1 citron, pressad saftFisk
  • Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft). Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Lägg fisken i en ugnssäker form. Pensla marinaden på fisken och tillaga i ugn, 15-20 minuter. Örtris
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt svalna. Stek alla hackade örter i smör och olja i en stekpanna. Blanda ner de frästa örterna i riset. Servera laxen tillsammans med örtris, yoghurt och citronklyftor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.