Auberginegratäng med zuccini och tomat
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Auberginegratäng med zuccini och tomat

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  •  
  • Ingredienser
  • 1 st (ca 400 g) aubergine
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st (ca 400 g) zucchini
  • 4 st tomater
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak)
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl finhackad persilja

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°C.

    Skär aubergine i tunna skivor.
    Stek dem i en upphettad stekpanna med olivolja. De ska suga upp en del olja och få lite färg.
    Lägg över skivorna efter hand i en ugnsform ca 25x35 cm.
    Salta och peppra.

    Skär zucchini och tomater i tunna skivor.
    Lägg över dem i ugnsformen tillsammans med aubergineskivorna.
    Blanda skivorna med varandra så det blir jämnt fördelat.
    Salta och peppra.

    Riv osten och pressa vitlöken över. Hacka persiljan. Blanda.

    Strö ost- och persiljeblandningen över gratängen. Droppa över lite olivolja efter behag.

    Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i ca 15 min tills gratängen fått fin färg och grönsakerna är mjuka

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.