Lägg linserna i ett durkslag och skölj dem under rinnande kallt vatten. Lägg dem sedan i en bunke och täck dem med kallt vatten. Låt dem stå i ca 30 minuter
salt och peppar. 1 gul lök. 2 tärningar grönsaksbuljong. 1 gul lök 1 klyfta vitlök 1 msk rapsolja 2 dl torkade röda linser 1 tsk paprikapulver 1 tsk basilika 400 g krossade tomater 1 l vatten 2 tärningar grönsaksbuljong salt och peppar
Fräs morötter, lök och vitlök cirka 3 minuter tills det blir lätt brynt. Tillsätt paprika och låt den fräsa med ytterligare 3-4 minuter. 2 Rör ner paprikapulver, tomatpuré, kokosmjölk, tomater, buljong, bönor och lagerblad. 4 Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten). 2 hackade gula lökar. 2 dl grönsaksbuljong
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt jasminris. Tillsätt ingefära, garam masala och tomatpuré. Tillsätt krossade tomater, vatten och crème fraiche, smula ner buljongtärningen
I mitt recept tillsätter jag mer grönsaker än traditionella recept anger och serverar curryn antingen som matig sopp-gryta utan ris eller ibland med ris
Smaka upp med salt och peppar. Lo äter den gärna med god aptit medans Sixten är mer svårflörtad. Det här är en väldigt god soppa som vi tycker om att göra under höst- och vintermånaderna
Och vill man kan man ju alltid byta ut currypastan mot en annan färg, röd är gott och vad jag vet finns det grön (som ska vara starkare) oc hsedan en massa specialvarianter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.