Krama ur vätskan ur morötternamed hjälp av händerna (om du har svårt för det är ett tips att lägga de rivna morötterna i en potatispress och pressa ur vätskan med hjälp av den)
Denna lättlagade supergoda gryta kom faktiskt till av en slump. Jag hade siktet inställt på att göra en annan kryddig kikärtsgryta, med lime och chili, men ändrade mig när jag kom på att jag hade koreansk chilipasta i kylen
1 Hetta upp oljan i en gryta. Fräs morötter, lök och vitlök cirka 3 minuter tills det blir lätt brynt. Tillsätt paprika och låt den fräsa med ytterligare 3-4 minuter. 2 Rör ner paprikapulver, tomatpuré, kokosmjölk, tomater, buljong, bönor och lagerblad. 3 Koka ris enligt anvisning på förpackning. 4 Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten). 2 skivade morötter
1Hacka sedan svampenochlökenoch fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner gräddenochgräddfilen i svampenochlökenoch koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans medresten. 1Häll sedan i sojan ochfonden tillsammans medresten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Den här gången funkade det dock hyfsat men för att vara på den säkra sidan byter jag nog ut flakesen mot mer svartpeppar nästa gång jag gör den här goda grytan
Tillsätt de rivna morötterna, den rivna osten samt pressad vitlök. Har du valt att göra som jag och köpa helt naturella kikärtor som inte är tillagade, börjar du med att hälla av dessa i en sil och skölj med kallt vatten
Smaka av med salt och servera meden klick smör och färsk koriander. 13 dl vatten. 1färsk koriander1 Lägg linser, gurkmeja, vattenoch ½ tsk salt i en kastrull. 2 Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök, vitlök och ingefära tills löken är gyllene. 3 Tillsätt chili och tomater. 4 Häll i garam masala och linserna tillsammans med vattnet de kokat i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.