En alldeles strålande, het och solig försommar som fullkomligt överraskade oss alla och fick de flesta att vägra hålla sig inomhus in i det längsta om dagarna, allra minst framför datorerna för att uppdatera bloggar, facebook och andra mediala kanaler
Ta i den grönacurrypastanoch ingefäran. Koka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Red av med lite maizena strö för att få en lite simmig konsistens
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt köttet – före de grönsaker som tar kort tid – och låt koka tills precis genomkokt. Lägg i grönsakerna före köttet om de tar lite tid att koka, som t
tofu och nudlar medgröncurry i kokosmjölk. För 2-3 portioner 1 litet paket tofu (på bilden hasselnötstofu) 0,5 liter wokgrönsaker 3 dl kokosmjölk 1 fp algnudlar (ni vet de där kolhydratfria som ser ut som genomskinliga äggnudlar) Gröncurry eller […] 2-3 portioner. 0,5 liter wokgrönsaker
Lägg upp riset, gröna bönor i röd curryoch fiskfilerna på tallrikar, garnera med lite extra lime och kanske lite Thaibasilika om du har tillgång till det
Protein. Servera med lite grönsallad. Skär grönsakerna i bitar och koka dem i lite saltat vatten. Koka upp mjölken och tillsätt riven ost, senap, buljong, kajennpeppar, salt och maizena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.