En krämig nudelwokmed hetta från chili ochcurrypasta men fortfarande krispiga grönsaker. Hacka kycklingen i riktigt små bitar genom att skiva filéerna riktigt tunt och sen hacka över skivorna med kniven
Låt svalna och lägg i plastburkar med bra lock eller i dubbla plastpåsar. Sockerärtor eller zucchini i skivor kokar på lite kortare tid och snabbast går frusna gröna ärtor
4 pers · 4 kycklingfiléer · 80 g gröncurry pasta · 4-5 st kaffirlime blad. Finns även som frusna eller torkade limeblad (kallas makrutblad och finns i asiatiska affärer) · 1 st aubergine eller zucchini, grovt skurna i bitar. 80 g gröncurry pasta
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 125 ml kokosgrädde En medelmåttig kokosgrädde och mjölk ger en medelmåttigcurry så köp hög kvalitet. 2-3 msk gröncurry pasta Du bestämmer hur stark du vill ha din curry, prova dig fram. 250 ml kokosmjölk. 4 kaffir lime blad Dela bladen i två på längden och ta bort mittstjälken. 4 äggplantor "golfboll" Skär dem i två om medelstora i fyra om stora. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
Rensa och skär kycklingen i mindre bitar, krydda medcurry, salt och peppar. Häll upp kokosmjölken i en kastrull och fyll upp nästan halva burkarna med vatten från kranen och skaka så du får med allt och spär ut soppan en aning (bara om du vill, inget måste)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.