Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 125 ml kokosgrädde En medelmåttig kokosgrädde och mjölk ger en medelmåttigcurry så köp hög kvalitet. 2-3 msk gröncurry pasta Du bestämmer hur stark du vill ha din curry, prova dig fram. 250 ml kokosmjölk. 4 kaffir lime blad Dela bladen i två på längden och ta bort mittstjälken. 4 kycklinglår skurna i små bitar. 4 äggplantor "golfboll" Skär dem i två om medelstora i fyra om stora. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
En krämig nudelwok med hetta från chili ochcurrypasta men fortfarande krispiga grönsaker. Häll sedan över kokosmjölkoch tillsätt soja, currypasta, chutney och koriander
4 pers · 4 kycklingfiléer · 80 g gröncurry pasta · 4-5 st kaffirlime blad. Finns även som frusna eller torkade limeblad (kallas makrutblad och finns i asiatiska affärer) · 1 st aubergine eller zucchini, grovt skurna i bitar. 4 kycklingfiléer. 80 g gröncurry pasta
Ta i den grönacurrypastanoch ingefäran. Koka upp buljong med limesaften ochkokosmjölken. Ta i den hackade koriandern till sist och servera grytan med jasminris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.