Lammstek i gryta med rotfrukter och rosmarin
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g lammstek benfri
  • 11 citron
  • 14 klyftor vitlök
  • 10,5 msk olivolja
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 11 tsk torkad rosmarin (eller en kvist färsk)
  • 13 dl köttbuljong
  • 11 bit kålrot
  • 11 bit rotselleri
  • 12 morötter
  • 1800 g lammstek benfri 1 citron 4 klyftor vitlök 0,5 msk olivolja salt svartpeppar 1 tsk torkad rosmarin (eller en kvist färsk) 3 dl köttbuljong 1 bit kålrot 1 bit rotselleri 2 morötterTvätta och torka citronen. Riv hälften av det gula skalet och pressa ut saften. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skala kålrot, rotselleri och morötter och skär dem i grova tärningar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Bryn steken på hög värme runt om, några minuter på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar. Låt vitlöksskivorna fräsa med de sista 20 sekunderna. Flytta över köttet och vitlöken till en gryta med lock. Tillsätt citronskal och -saft, rosmarin, buljong och rotfruktstärningar. Koka upp under lock och sjud sedan i ca 30 minuter. Vänd köttet efter de första 10 minuterna. När köttet är klart ska det ha en innertemperatur på 70-72° för rosa kött och 77° för genomstekt. Svep in köttet i folie och låt det vila innan det skärs upp. Mixa skyn med vitlöken och grönsakerna i en matberedare. Krydda med salt och peppar. Skär köttet i tunna skivor och servera med såsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.