Nordafrikansk gryta med rotfrukter, brysselkål, dadlar och citron
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Nordafrikansk gryta med rotfrukter, brysselkål, dadlar och citron
  • 4 portioner 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta ca 300 g morötter
  • 300 g kålrot
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk lökpulver
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar (kan uteslutas)
  • knappt ½ krm malen kryddnejlika
  • 5 dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk harissa (het chilipasta, brukar finnas bland orientaliska varor i matbutiken)
  • ½ tsk salt
  • 75 g färska dadlar
  • ½ dl hackad inlagd citron (se här) alternativt ca 1 tsk rivet citronskal + 3 msk färskpressad citronsaft
  • 200 g brysselkål, färsk eller fryst

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.