Om du kombinerar baljväxter (linser, bönor eller ärter) och något spannmål (pasta, matgryn, bröd) så har du säkrat upp måltidens proteinintag – visst är det smart
13 dl Gröna bönor. 1Ris eller nudlarKoka upp de gröna bönorna. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Jag har tyvärr inte skrivit upp vart originalreceptet kommer ifrån, men jag har i alla fall noterat att grytan egentligen ska lagas med sötpotatis, istället för morötter och kålrot som jag har valt att göra
Grytans smaksättare kan du också experimentera med efter utbud och smak, gillar du inte koriander så tar du kanske mynta istället eller någon annan ört som faller dej på läppen
* Fräs smöret på medelhög värme i en järngryta* Skala rotfrukternaoch skär i stora bitar. Jag åt ett långkok på kalv - Banquette de veau - i egen version med svamp ochrotfrukter som var helt otroligt och eftersom det var kalv tänkte jag att jag får bourgogne eller sydfranskt - men icke
Servera tillsammans med andra goda afrikanska grytor och Zeinas injera. Hacka lök i tärningar, dela gröna bönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar
Är det något jag kan rekommendera så är det en stor gjutjärnsgryta som man med gott samvete kan lämna på spisen och låta småputtra utan att man skall ta risken att det bränns fast eller kokar över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.