Lamm

Lamm

  • 19 Recept
Gotländsk lammstek på mitt sätt

Gotländsk lammstek på mitt sätt

Jag har mina rötter på Gotland och lamm är ett måste på det gotländska påskbordet. På Gotland växer timjan och rosmarin vilt, vilket också är bete till lammen
Citronlamm

Citronlamm

4 portionerCa 1,5 kg lammkött med ben (tex bog)2,5 liter vatten1 tsk sambal oelek2 + 1 hönsbuljongtärningar1 msk tomatpuré2 lagerblad1 vitlöksklyfta1 msk vetemjöl1 msk rivet citronskalFärsk pressad juice av 1/2 citron1 dl créme fraiche2 dl grädde1 msk hackad gräslökSmör till stekningSalt, svartpepparLägg lammköttet i en kastrull. Ca 1,5 kg lammkött med ben
Mustig lammgryta

Mustig lammgryta

) Vi har haft en jättemysig helg med massa god mat och som avslutning gjorde jag en otroligt god lammgryta

Lammgryta allt-i-ett

Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 5 st lammkotletter , ca, eller lammstek i skivor. 1. Blötlägg lergrytan 15 minuter
Lamm i savoykål

Lamm i savoykål

700 g Scan lammstek med ben, i skivor. Koka upp ca 1 l vatten och salt. Lägg ner köttskivorna och koka upp
Lamm i dillsås

Lamm i dillsås

Lammet kan bytas ut mot kalv, nöt eller fläsk om man så önskar. ca 1 kg Scan grytbitar av lamm. Skala morötterna och skär den halva biten purjolök i stora bitar
Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Snart är det dags att fylla frysen med ett nytt lamm. Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Får i kål på lamm

Får i kål på lamm

0,75-1 kg grytkött av lamm. 0,75-1 kg grytkött av lamm 5 dl vatten 1 ljus nötbuljongtärning 1 lagerblad 10 svartpepparkorn 1 litet vitkålshuvud, i klyftor salt
Lägg lammet i lergrytan

Lägg lammet i lergrytan

Lammlägg med rotfrukter. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor)
Lamm med rosmarin och vitlök

Lamm med rosmarin och vitlök

4 dubbla lammkotletter. Krydda kotletterna med salt, peppar och 1 tsk rosmarin. Stek dem 2 min på varje sida i hälften av smör-&rapsoljan i en stekpanna
Lammgryta

Lammgryta

Jag vet att många är skeptisk till lamm, det luktar konstigt, smakar blöt yllekofta men då har man inte ätit lamm då har man ätit en gammal tacka
Enkel lammgryta

Enkel lammgryta

900 g lammkött med ben. Skär köttet i mindre bitar men låt benen vara kvar. Fräs bitarna i en stekgryta tills de fått färg
Lammstek med pommes boulongere

Lammstek med pommes boulongere

1,5 kg lammstek med ben. 1,5 kg lammstek med ben 10 vitlöksklyftor grovt salt vitpeppar 3 msk finhackad rosmarin olivolja
Lammstek i gryta med rotfrukter och rosmarin

Lammstek i gryta med rotfrukter och rosmarin

800 g lammstek benfri. 1800 g lammstek benfri 1 citron 4 klyftor vitlök 0,5 msk olivolja salt svartpeppar 1 tsk torkad rosmarin (eller en kvist färsk) 3 dl köttbuljong 1 bit kålrot 1 bit rotselleri 2 morötterTvätta och torka citronen