Jag har mina rötter på Gotland och lamm är ett måste på det gotländska påskbordet. På Gotland växer timjan och rosmarin vilt, vilket också är bete till lammen
4 portionerCa 1,5 kg lammkött med ben (tex bog)2,5 liter vatten1 tsk sambal oelek2 + 1 hönsbuljongtärningar1 msk tomatpuré2 lagerblad1 vitlöksklyfta1 msk vetemjöl1 msk rivet citronskalFärsk pressad juice av 1/2 citron1 dl créme fraiche2 dl grädde1 msk hackad gräslökSmör till stekningSalt, svartpepparLägg lammköttet i en kastrull. Ca 1,5 kg lammkött med ben
Lammet kan bytas ut mot kalv, nöt eller fläsk om man så önskar. ca 1 kg Scan grytbitar av lamm. Skala morötterna och skär den halva biten purjolök i stora bitar
Snart är det dags att fylla frysen med ett nytt lamm. Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
0,75-1 kg grytkött av lamm. 0,75-1 kg grytkött av lamm 5 dl vatten 1 ljus nötbuljongtärning 1 lagerblad 10 svartpepparkorn 1 litet vitkålshuvud, i klyftor salt
Lammlägg med rotfrukter. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor)
4 dubbla lammkotletter. Krydda kotletterna med salt, peppar och 1 tsk rosmarin. Stek dem 2 min på varje sida i hälften av smör-&rapsoljan i en stekpanna