Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila medrosmarin, citron, vitlök och olivolja. Ibland smakar jag av med lite citron- eller limejuice
Pressa gärna lite citron över köttet, det ger en fräsch känsla av medelhav. Den var dock den godaste jag ätit, perfekt mediumoch så mör att köttet bara faller sönder i gommen
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlök ochrosmarin, krydda med salt och peppar. Det finns flera fina sätt att smaksätta sitt lamm på och idag föll lusten till smakvännerna citron, samt vitlök ochrosmarin från husets täppa
De här köttbullarna kreerades till påsken, men eftersom jag gjorde en stor sats när jag ändå var igång gjorde jag också några lite större bullar, som maken och jag festade på i förväg tillsammans med pasta och god pindjur
Blanda citronskaloch -saft, mynta ochrosmarinoch fyll steken med det. Blanda mjöl och lagalätt och rör ner det i såsen tillsammans med balsamico och soja
Jag har tyvärr inte skrivit upp vart originalreceptet kommer ifrån, men jag har i alla fall noterat att grytan egentligen ska lagas med sötpotatis, istället för morötter och kålrot som jag har valt att göra
Jag har exempelvis använt mina tomater i en gryta. Kanske lite rivet citronskal. Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Grillad kycklingsallad med ost och majssås, nachochipsoch. BBQ-sås med vitlök. Lime och basilikasås. Ankbröst med röd vinbärsås, edamamebönor och potatismos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.